slika u pokretu
slika u pokretu

Festival snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu”

Festival snimateljskih osvarenja “Slika u pokretu“ je festival nastao u organizaciji Srpske asocijacije snimatelja (SAS) i predstavlja mesto sagledavanja dostignuća direktora fotografije u prethodnoj godini i vrednuje, nagrađuje i afirmiše umetnički rad i doprinos direktora fotografije filmskom delu.

Vidi više
siffdf
sumadijski internacionalni filmski festival

Šumadijski Internacionalni filmski festival debitantskog filma – ŠIFF

ŠIFF je debitantski filmski festival koji se održava u Kragujevcu od 2016. godine. Festival je jedan od retkih u Evropi koji je zamišljen kao platforma za najzapaženija debitantska ostvarenja mladih autora, u godini koja je na izmaku.

Vidi više
festival autorskog filma
festival autorskog filma

Festival autorskog filma – FAF

Beogradski festival autorskog filma (FAF) osnovan je 1994. godine sa ciljem da domaćoj publici predstavi najbolja savremena, umetnička filmska ostvarenja.

Vidi više
festival filmskog scenarija
festival filmskog scenarija

Festival filmskog scenarija

Festival filmskog scenarija osnovan je 1977. godine, kao festival sa specifičnim tematskim fokusom na scenario.

Vidi više
test

Festival evropskog filma Palić

Osnovan 1992. Festival evropskog filma Palić jedan je od najvažnijih umetničkih festivala u Srbiji. Održava se u julu kraj jezera Palić i u Subotici. Filmski program čini 14 selekcija u kojima se prikaže oko 140 filmova različitih žanrova.

Vidi više
filmski susreti niš

Festival glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu Filmski susreti

Festival glumačkih ostvarenja igranog filma u Nišu Filmski susreti jedinstvena je filmska manifestacija koja vrednije isključivo glumačke nastupe u filmovima selektovanim za takmičarski program ovog festivala.

Vidi više
Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE

Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE

Leskovački internacionalni festival filmske režije – LIFFE pokrenut je 2008. godine u cilju promocije filmskih ostvarenja i autora iz zemlje i regiona.

Vidi više