Dobitnici AFIFS nagrade za najbolje producirane domaće filmove na 29. Festivalu autorskog filma

Filmovi “Pored tebe” i “Sneg i medved” dobitnici nagrade Asocijacije filmskih festivala Srbije za najbolje producirane domaće filmove na 29. Festivalu autorskog filma.

Filmovi “Pored tebe” u produkciji Hypnopolisa i “Sneg i medved” u koprodukciji Set Sail Films dobitnici su nagrade Asocijacije filmskih festivala Srbije (AFIFS) za najbolje domaće producirane filmove nastale u nezavisnoj produkciji.

Pobednike je odabrao žiri koji je radio u sastavu Nenad Dukić, Igor Toholj i Dragan Jovićević. Najbolji film manjiske koprodukcije je film “Sneg i medved” turske autorke Seldžen Ergun (Selcen Ergun), nastao u koprodukciji Set Sail Films producenata Miloša Ivanovića i Andrijane Sofranić Šućur. Nagradu je primio Miloš Ivanović.

Nagrada za najbolje producirani film srpske produkcije dodeljena je producentskoj kući Hypnopolis za ostvarenje “Pored tebe” Stevana Filipovića. Nagradu je primio producent Branislav Jević.

 

Asocijacija filmskih festivala Srbije (AFIFS) osnovana od strane sedam festivala Srbije prema inicijativi Filmskog centra Srbije okuplja Palić Film Festival, Filmske susrete u Nišu, Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji, Leskovački internacionalni festival filmske režije, Šumadijski internacionalni filmski festival debitantskog filma iz Kragujevca, Festival slika u pokretu iz Novog sada i Festival autorskog filma iz Beograda.